Rukometni klub Slatina

Dopustite nam da Vam se predstavimo

O Klubu

Rukometni klub Slatina sportski je kolektiv koji je osnovan prije više od 60 godina. Kroz svoju dugu i bogatu povijest imao je nekoliko zapaženih rezultata. 1972. godine RK Slatina ulazi u jedinstvenu Hrvatsku ligu, a 1976. postaje član Druge jugoslavenske lige, što je najveći uspjeh slatinskog rukometa u bivšoj državi. Tada su slatinski rukometaši pobijedili Tekstilac iz Karlovca, a pobjedom nad Jugovinilom iz Splita Slatina je postala amaterski prvak Hrvatske. Slatina je pobijedila tada i bjelovarski Partizan, nakon što su Bjelovarčani postali prvaci Europe, a pobijeđen je i zagrebački Medveščak, koji je prije toga postao pobjednik Kupa Jugoslavije. U te sjajne rezultate ubraja se i pobjeda u Slatini nad Slovanom iz Ljubljane, koji do tada nije izgubio ni jednu prvenstvenu i prijateljsku utakmicu. Uspjeh je bio 2006., 2007. i 2008. kad smo u dvije sezone iz treće lige ušli u drugu i odmah u prvu Hrvatsku rukometnu ligu.

Danas se rukometni klub Slatina u seniorskoj konkurenciji natječe u 2. HRL-istok. Ono čime se posebno ponosimo je činjenica da u ekipi nema niti jednog jedinog "stranog" igrača. Sve su to domaći dečki koji su prošli sve uzrasne kategorije slatinske Škole rukometa.

Trenutno se u našoj rukometnoj školi nalazi preko 70 dječaka uzrasta od 6 do 16 godina. Kadetska ekipa (dječaci rođeni 2000./2001.) natječe se u 1. Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi. Generacija djece rođene 2002./2003./2004. i 2005. ovih će dana biti uključeno u svoju ligu koja će se igrati na međužupanijskoj razini. Dječaci "B" su igrači rođeni 2006./2007. godine, natječu se u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi dječaka "B"-regija sjever, a naši najmlađi rukometaši su dječaci rođeni 2008./2009. i 2010. godine koji su također uključeni u svoju međužupanijsku mini rukomet ligu.


Trener

Viktor Frajhaut

U izradi...

Trener

Hrvoje Žunec, prof.


U izradi... 

Trener

Sami Deda


U izradi...

© 2016 Škola rukometa Slatina Sva prava zadržana.
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti